Tennis – Det är mitt liv!

maj 11, 2024 21:05:44 Lars-Göran Lindmark

 

Vid en sammankomst onsdagen den 8 maj på Idrottshuset i Vänersborg berättade Peter Lindgren om sitt tennisliv. Peter föddes 1964 i Stockholm och det var där som ung han började spela tennis. Han flyttade sedan, med föräldrarna, till andra platser i Sverige. Efter sin spelarkarriär har han arbetat som coach för Hessischer Tennis Verband i Frankfurt och för tre olika tennisföreningar i Düsseldorf, varit coach i Eiksmarka Tennisklubb i Oslo, tränare i Linköping och varit 14 år i Vänersborgs Tennisklubb (VTK). Idag har Peter rollen som Regionchef på Svenska Tennisförbundet Väst som omfattar Västra Götaland, Värmland och Bohuslän-Dal..

 

Peters stora idol blev, som för många av oss, Björn Borg. Peter berättade om sina möten, dels på planen men också privat med de stora svenska tennisspelarna som Stefan Edberg, Mats Wilander, Anders Järryd, Jonas Björkman med flera, samt de internationella elitspelarna. Han har också spelat på de stora tennisarenorna runt om i världen.

 

Peter, som är högerhänt, spelade på proffsturnén på 1980-talet. Han hade en bästa ranking i karriären på 119 i världen och gjorde sin enda huvuddragning i en grand slam-turnering vid Wimbledon- mästerskapen 1988, och förlorade i första omgången mot Karel Nováček. Hans bästa prestation på Grand Prix-banan var ett framträdande i åttondelsfinalen vid 1988 U.S. Pro Indoor, som inkluderade en 6-1, 6-0 vinst över fjärdeseedade Eduardo Bengoechea. Han slog även topp 50-spelarna Ramesh Krishnan och Ulf Stenlund under sin karriär.

 

När Peter var som mest aktiv fanns det många duktiga tennisspelare i Sverige och han var då ca 13:e spelare på rankingen i Sverige. Hade detta varit i dag så hade han varit nr ett !

 

Peter gjorde ett proffsigt framträdande och åhörarna var imponerade över att vi idag har en nästa anonym proffstennisspelare i Vänersborg !

 

Lars-Göran Bengtsson

 

Sekr, VIHF

  Tidigare  WI-tidningar