Till minne av Gunnar Pyttan Larsson

Gunnar ”Pyttan” Larsson hann nästan fylla 75 år innan han tragiskt lämnade sina många gamla idrottsväner. Gunnar blev en legendarisk inom samtliga sporter han utövade. Som bandyspelare hypersnabb och omöjlig att stoppa men justa medel och anbud från då allsvenska klubbar i legio.

Lika eftertraktad var han inom ishockeyn. Där spelade han med GAIS numera Frölunda i några år. Lika bra snabb och farlig var han som högerytter i Vargöns SK. Han debuterade i A-laget som 17 åring och var med att spela upp A-laget från ”träsket” till div tre nuvarande div två. Han var klubben trogen tills han slutade med fotboll. Även inom fotbollen hade han många anbud men förblev de gröna trogen liksom han var inom bandy. Det är inte fel att kalla Gunnar en legend inom idrottsrörelsen. Många minns honom som omöjlig att stoppa för motståndarna.

Gunnar var uttagen i bandylandslaget Sverige mot Finland. Men det var ingen i klubben som ställde upp och följde med honom.  Detta gjorde att han inte kunde ta sig till Surte där samlingen var. Denna händelse satt som en tagg i Gunnar hela livet.

 

Nedtecknar av Sven Norlin mångårig ledare i Vargöns SK