Roddcafé till minne av S Gunnar och Edgard Peterson

juli 28, 2022 13:07:10 Janne Åberg

Vänersborgs Idrottshistoriska Förening anordnade den 13 april ett idrottscafé med rodd som tema.
Mötet anordnades för att också hedra minnet av bröderna Gunnar och Edgar Peterson. En monter hade iordningställts med delar av brödernas prissamling från roddkarriären.

Sammankomsten inleddes med att ordföranden Benny Östh hälsade välkomna. Ett särskilt välkommen riktades till delar av Gunnar och Edgars familjer som hörsammat inbjudan.

Kvällen inleddes med kaffedrickning och gemytlig samvaro då det berättades minnen av gamla roddare. Sven-Olof Sunnerdahl talade om sin aktiva karriär inom rodden och berättade om hur bröderna Peterson alltid varit hans idoler. Därefter berättade Gösta Eriksson från Trollhättan om sin tid som framstående roddare. Bland många andra meriter blev han silvermedaljör i Melbourne 1956 där han var medlem i besättningen på Three Towns den s k ölbåten. Vägen till Melbourne eller rättare omvägen gick över New York, San Fransisco och Fidjiöarna. På grund av oroligheterna i Ungern vågade man inte flyga österut men detta hade det goda med sig att besättningen fick träningstillfälle under vägen. Gösta visade bland annat en bild från träning i New York.

Ett trettiotal idrottsintresserade hade infunnit sig till sammankomsten

Text och bild

Ragnar Lindström.

  Tidigare  WI-tidningar