Museets 20-årsfirande

juli 28, 2022 13:07:22 Janne Åberg

WIS och Vänersborgs museer firade 20 år Lördag 9/4-11

I ett strålande solsken med rena sommartemperatur kl.10,00 den 9 april 2011 invigdes den tvåhjuliga utställningen på nedlagda skolgården utanför vårt museum, det var även en trehjuling med i samlingen. Det var 32 vackra objekt med kunniga ägare som förklarade allt på detalj nivå för den som så önskade. Publiken var inte okunnig, även dom ställa frågor som endast ägaren kunde svara på.

Bland rariteterna som visades kan nämnas ” motorcyklar som Sarolea, Harly Dawidsson med sidovagn, King, en speedway motorcykel som Rune Sörmander kört, även en modern motorcross- och enduromotorcykel med all utrustning som behövs idag för att kunna tävla. Mopeder av olika slag så som några med motorn i bakhjulet Övahjul, Novoletter, Monarker och många fler”. Det var 13 motorcyklar och 19 mopeder.

Naturligtvis var det öppet hus med guidning i våra museer, där som vanligt många sa:, ”inte visste vi att det fanns sådana fantastiska samlingar bevarade”. Alla tycktes trivas, väder, trevliga människor, kaffe, oljelukt, motorljud och mycket prat.

Museets 20-års firande 2 - TT maskiner

TT-maskiner

Museets 20-års firande 3 - motocross
Moderna motocross- och enduromaskiner

Utställarna fick naturligtvis kaffe o. frallor samt korv o. bröd, övriga fick kaffe, bulle och kaka utan kostnad. ”Vilken överraskning”, tyckte de flesta. Från museerna vill tacka alla somställde upp ock visade sina fordon. Bland utställarna pratades det motorer, inställningar årsmodeller och var man kan få tag i delar till sina skötebarn. När kl. var 15:00 hade alla utställare åkt. Alla tyckte att det var ett trevligt initiativ. Vi som höll i det var riktigt nöjda och glada när vi städat upp efter oss, det blir lite rester att ta vara på. Tänk vad solsken kan göra underverk. Därefter hem och fixa till något som kan få plats i vår tidning så att även du kan få ta del av det som händer långt västerut i området.

Museets 20-års firande 4 - kaffegäster
Kaffegäster på museet

Vi vill tacka SISU som ställde upp med ekonomisk hjälp. Även styrelsemedlemmar ur Vänersborgs Föreningen som höll det hela igång.

Foto: Ragnar Lindström,
Text: Benny Östh.

  Tidigare  WI-tidningar