Inbjudna till VHC:s hemmapremiär inför säsongen 2022–23

oktober 11, 2022 19:10:43 Janne Åberg

11 OKT 2022 19:56
Medlemmarna i Vänersborgs Idrotts Historiska Förening blev inbjudna till Vänersborgs Hockey Club för att bevittna första seriematchen 2023 där Vänersborg mötte Kungälv. Vi var ca: 20 st. som blev mottagna och visades till kafeterian i ishallen.

Det blev mycket prat om gamla tider ”kommer du ihåg ”och så vidare mellan borden där kanske flera närvarande inte talats vid på en tid på grund av den pandemi som har härjat. Stämningen blev snart på hög nivå där diverse spörsmål kom på tal vid borden. Det dukades   upp med olika sorters pizzor och dricka som var och en tog för sig och lät sig väl smak. Under tiden vi åt, så tog Bo Tallbo ” en av eldsjälarna inom hockeyföreningen” till orda och berättade om VHC:s historia. Klubben har sedan den startades figurerat i flera skepnader.  Det blev tre olika konstellationer innan det slutligen blev VHC.

Så småningom blev det dags att förflytta oss till de platser vi blivit anvisade för att se matchen.
VHC var knappast favorittippade i Hockeytvåan Södra A, men är ändå ett av två lag som har full poäng (6) efter två matcher. Spelet böljade fram och tillbaka, några skott fick båda lagen till utan resultat. Kungälvs målvakt är känd för att vara bra, men nog skulle väl VHC kunna få hål på honom ändå. Första perioden blev mållös, men i den andra perioden gjorde lagen ett mål var. I pausen blev vi bjudna på kaffe och kakor som stod framdukat till oss. Efter tre perioder blev resultatet 3-1 till VHC.

 

Vi tackar från VIHF till VHC för ett trevligt arrangemang.

  Tidigare  WI-tidningar