Håkan Mild

juli 28, 2022 13:07:31 Janne Åberg

Under tiden publiken samlades, sjöng och spelade två duktiga elever från musikskolan i Vänersbor

Håkan som är sportchef i IFK Göteborg, berättade om organisationen och den verksamhet som föreningen bedriver.  Det finns t ex  skolverksamhet, som hjälper till i ungdomslagen, detta för att skolarbetet inte skall bli eftersatt trots den stora träningsdos som ungdomarna har. Vidare finns ett stort antal ledare och tränare på olika nivåer. För att spelarna skall äta god och näringsriktig mat finns det kockar, som varje dag klockan 9:00 serverar frukost till spelarna, som då samlas på kamratgården. Kockarna svarar även för den mat som skall vara med på resor, så det skall vara sig så likt som möjligt även på bortaplan. Läkare, sjukgymnaster och psykologer, är också en viktig verksamhet i föreningen

Den stora publik som kommit ställde många frågor om Håkans aktiva tid. Det var en skara människor, som mindes Håkans insats i både klubb- och landslagssammanhang. Det kom frågor om specifika händelser i olika sammanhang till varför resultaten blev som det blev. Håkan berättade anekdoter som i tidningarna inte publicerat tidigare.

Efter föredraget samlades styrelserna för Vänersborgs- och Trollhättans Idrottshistoriska Föreningar på Idrottsmuséet i Vänersborg för en fikastund.
Det var första gången Håkan besökte vårt museum. Hans far ”Ingvar” som också var närvarande har besökt oss tidigare.

  Tidigare  WI-tidningar